U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» Opladen E-bikes

Opladen E-bikes

 

De E-bike veroverd de openbare ruimte en daarom zal ook het praktisch, comfortabel en veilig opladen van de accu van de elektrische fiets moeten worden gefaciliteerd. Met de batterijladerkastjes van NSA urban products bent u hier op voorbereid.

We leveren sinds 2010 Lockers met stroompunt voor het opladen van een e-bikes. Het opladen van een e-bike is eigenlijk eenvoudig.

Je hebt een stopcontact en de oplader (charger) van de e-bike nodig. Maar wanneer je het stroompunt naar de fiets haalt moet de oplader bij de fiets (bijv. in de fietstas) worden opgeborgen. Deze oplader is dan deze niet beschermt tegen weersinvloeden en diefstal en ook kan er snel sprake zijn van een ongewenste “kabel spaghetti” in de fietsenstalling.

Om geen losliggende kabels te hebben is de NSA E-Locker ontwikkeld. Deze kan als losse locker op de muur gemonteerd worden om de oplader en accu op te bergen of als lockerkast in een ruimte geplaatst worden.

Belangrijk te weten is dat het opladen van accu’s altijd volgens de veiligheidsinstructies en handleiding te van de fietsfabrikant dient te gebeuren.

 

Klik voor tips en "Alles over de Lithium-Ion Batterij" op het branweer logo

Bij lage temperaturen kan er wel worden opgeladen maar daalt de capaciteit aanzienlijk. Ideaal is het om de droge accu bij kamertemperatuur op te laden. 

Maar de fietsaccu dient ook niet opgeladen te worden bij te hoge temperaturen. Het langdurig parkeren van de e-bike met accu in de brandende zon is daarom niet wenselijk en kan zelfs leiden tot oververhitting met als gevolg brandgevaar.

De NSA E-lockerkast, met zijn gewicht van ca.14 kg per locker, kan worden geleverd met een temperatuursensor welke bij een temperatuuroverschrijding een waarschuwing afgeeft zodat u als beheerder op tijd kunt ingrijpen. De NSA E-lockerkast kan ook worden voorzien van een blussingssysteem.

 

 

Het koelen van een van een oververhitte en- of brandende lithium accu is zeker niet eenvoudig en onveilig om zelf te doen.  Waarschuw altijd de brandweer en probeer op veilige afstand de brand te controleren totdat de brandweer aanwezig is.    

NSA richt zich hoofdzakelijk op het opladen van elektrische fietsen (e-bikes) al dan niet in combinatie met het Bikeeper fietsrek. Hierbij wordt de e-bike ondersteund op het fietsframe. 
 
Ook kan de e-scooter, scootmobiel, e-step, smartphone, tablet en laptop worden opgeladen in de e-lockerkast mits de gebruiker de adapter bij zich heeft. 
 


 
  

 

  

E-Bike Oplaadpunt Aluminium 

 

E-Bike Oplaadpunt Aluminium  wandmodel


De e-fiets oplaadpunten van NSA kunnen worden uitgevoerd met aanbindkabel welke aan het ringslot van de fiets kan worden bevestigd.

Erg handig wanneer de fietser geen extra slot bij zich heeft en toch de fiets wil beschermen tegen diefstal. De aanbindkabel kan ook gebruikt worden om de deur van het oplaadpunt af te sluiten. Zo heeft de fietseigenaar eenvoudig de beschikking over een afgesloten locker.

 

E-Locker

De E-Locker is een binnen uitvoering welke aan de muur wordt bevestigd en waarin de adapter en ook de accu kan worden opgeborgen. Ideaal voor bedrijfsfietsenstallingen zodat de e-bike tijdens werktijd kan worden opgeladen en de adapter netjes kan worden opgeborgen.

   

De E-Locker is standaard voorzien van een cilinderslot maar kan ook geleverd worden met een pincodeslot of een cijferslot voor gebruik in omgevingen waar overwegend wisselende gebruikers gebruik maken van de E-Locker om de e-bike op te laden.  

Bij de enkele opstelling blijft de accu op de e-bike zitten en alleen de oplaadadapter wordt in de locker geplaatst. De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de ebike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter veilig opgeborgen wordt. .

 

NSA E-Lockerkast

De E-lockerkast met stroompunt  is ook geschikt voor buiten en is leverbaar in een opstelling van 1 - 4 - 8 en 12 lockers met cilinderslot, pandmuntslot of pincodeslot.

    

 

De NSA E-Locker is ook leverbaar als losse wandkast. Het is mogelijk de accu op de e-bike te laten zitten en alleen de oplaadadapter in de locker te plaatsen. De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de ebike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter veilig en droog opgeborgen wordt.  Per E-Lockerkast kan comfortabel een accu geplaatst worden met een lengte van 540mm..

 
Alle oplaadpunten dienen te worden aangesloten volgens NEN1010

 

Kosten opladen accu E-bike:

De benodigde elektriciteit om een elektrische fiets op te laden zijn laagl, een elektrische fiets verbruikt rond de 0,001 cent aan elektriciteit per kilometer. Dit komt neer op slechts een 10 eurocent per oplaadbeurt. Dus het aanbieden ban een oplaadpunt voor de  elektrische fiets zal u niet op kosten jagen.
Het is juist een uitgelezen kans om de e-fietser de service te bieden om te kunnen opladen op het werk, in de openbare fietsenstalling of bij de Horeca.
Het gemiddelde verbruik bij het opladen van de e-bike is 500 Watt uur bij een lege accu!, wat neerkomt op 0,5 kWh.
 
1 kW uur kost ongeveer €0,23 een oplaadbeurt bij lege accu zou dan rond de € 0,10 kosten. In de praktijk wordt de elektrische fiets vaak niet volledig opgeladen, waardoor u als aanbieder van het oplaadpunt uiteindelijk uitkomt op zo’n € 0,05 aan kosten per oplaadbeurt en daarvoor terug krijgt u een veelvoud aan fiets-goodwill!.

 

 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag