U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» E-Lockerkasten

E-Lockerkast

Uw accu en oplader veilig opgeborgen

U komt aan op uw werk en parkeert uw e-bike in de stalling. Achteloos stopt u de accu en oplader in de NSA E-lockerkast zodat u bij vertrek weer een opgeladen accu heeft.

Ideaal is om een droge accu op kamertemperatuur op te laden. Daarom heeft NSA Urban Products al in 2010 de e-lockerkast ontwikkeld met geïntegreerd oplaadpunt. 

Comfortabel opbergen

De zogenaamde batterijladerkast biedt voldoende ruimte voor diverse accu’s en oplader, is gemaakt van hittebestendig en brandwerend staal, kan modulair worden opgebouwd, is voorzien van geïntegreerde stroompunten en voorkomt een irwar van kabels!

Onze batterijladerkast voorkomt dat er onveilige situaties ontstaan door een wirwar aan stroomkabels tussen de geparkeerde elektrische fietsen in de fietsenstallig, op kantoor of in de kleedkamer.

De ruime binnenmaat met een diepte van 550 mm van de E-bike oplaadlocker maakt het mogeljk om verschillende soorten accu's en opladers te kunnen herbergen. 

 

Horizontaal

De lockers kunnen ook horizontaal aan de wand gemonteerd worden of staand als kast. Het grote voordeel hierbij is dat alle lockers goed bereikbaar zijn.

    

 

Kamertemperatuur

Belangrijk is dat het opladen van accu’s altijd volgens de veiligheidsinstructies en handleiding van de fietsfabrikant dient te gebeuren. Bij lage temperaturen kan er wel worden opgeladen maar daalt de capaciteit aanzienlijk. Ideaal is het om een droge accu bij kamertemperatuur op te laden.  

De fietsaccu mag ook niet opgeladen worden bij te hoge temperaturen. Het langdurig parkeren van de e-bike met accu in de brandende zon is niet wenselijk. 

Temperatuursensor

De NSA E-lockerkast kan worden geleverd met een temperatuursensor welke bij een tempertuuroverschrijding een waarschuwing afgeeft zodat u als beheerder op tijd kunt ingrijpen. Verwacht u of uw klant maatwerk dan is dat mogellijk. Afwijkende maatvoering, hittemelders en automatische brandblussing zijn optioneel. 

 
 
De robuuste stalen batterijladerkasten zijn gemaakt van 1,5 - 2mm dik plaatstaal. Met een gewicht van een enkele oplaadlocker van 14 kg is het een zwaargewicht.
 
Door het stapelprincipe staan de individuele lockers 25mm verticaal en 40mm horizontaal los van elkaar en hebben de lockers zo voldoende koelcapaciteit. Tevens zal dit bij een calamiteit voor een brandvertragende werking zorgen. 

Klik voor tips en "Alles over de Lithium-Ion Batterij" op het branweer logo

 
Maar natuurlijk kan ook de e-scooter, scootmobiel, e-step, smartphone, tablet en laptop veilig worden opgeladen in de e-lockerkast.
 
 
 

 
      
 
           
 

 

Sloten

De NSA E-locker kan worden geleverd met een cilinderslot, een elektonisch pincodeslot, een mechanisch pincodeslot, een rfid-slot voor wisselende of vaste gebruikers of met een pandmuntsot (€ 1 en € 2). Er is voldoende plaats voor de accu en de oplader (Charger)

 

RFID-Slot

 

De weersbestendige E-lockerkast is leverbaar voor 1 - 4 - 8 en 12 accu's. Per Lockerkast kan een accu met oplader geplaatst worden, De veel voorkomende accu's welke op het frame of onder de bagagedrager zijn geplaatst passen ruim in onze lockerkast voor het jaar 2020.

De NSA E-locker is ook leverbaar in op maat gemaakte uitvoering, belangrijk is dat  een e-bike accu met bijbehorende oplader wel voldoende ruimte heeft. Het opladen van e-bike accu's in bijvoorbeeld een veelal kleinere Laptoplocker is dan ook af te raden.. 

 

Ook is het mogelijk om een e-bike met niet uitneembare accu of wanneer de fietser ervoor kiest om de accu op de fiets te laten te laden in onze enkele lockerkast.

De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de e-bike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter (Charger) veilig en droog opgeborgen wordt.  

De NSA E-Lockers kunnen ook achteraf in bestaande fietsoverkappingen worden geplaatst.


 

De E-lockers voor het opladen van de e-bike kunnen zowel tegen de wand alsook op de vloer worden verankerd. 

Oplaadpunten dienen conform EN 1010 / AREI te worden aangesloten. Ons advies is maximaal 4 lockers op 1 groep te voorzien van een aardlekautomaat (automatische zekering) 10A max / Differentieel schakelaar 30mA en keuring van de installatie door erkend Installateur. Plaatsing op een droge en schaduwrijke locatie is aan te bevelen. 

 

 

 

 

 

 

E-Locker “Economy”

De economy uitvoering is in bijna alles gelijk aan de NSA E-lockerkast. Met dit verschil dat de  economy uitvoering is voorzien van 1 stopcontact, leverbaar in 3  kleuren: wit, lichtgrijs en antracietgrijs en geschikt  is om te worden geplaatst in droge ruimtes. De economy lockers zijn gemaakt van 0,8 mm dik plaatstaal. 

 

Prefab betonfundatie

betonfundatie oplaadpunt e-bike  ebike charging Ladestation

 

 

 

 

Kosten opladen accu E-bike:

De benodigde elektriciteit om een elektrische fiets op te laden zijn laagl, een elektrische fiets verbruikt rond de 0,001 cent aan elektriciteit per kilometer. Dit komt neer op slechts een 10 eurocent per oplaadbeurt. Dus het aanbieden van een oplaadpunt voor de  elektrische fiets zal u niet op kosten jagen.
Het is juist een uitgelezen kans om de e-fietser de service te bieden om te kunnen opladen op het werk, in de openbare fietsenstalling of bij de Horeca.
Het gemiddelde verbruik bij het opladen van de ebike is 500 Watt uur bij een lege accu!, wat neerkomt op 0,50 kWh (1 kW uur kost ongeveer €0,23)
 
Een oplaadbeurt bij lege accu zou dan rond de € 0,10 kosten. In de praktijk wordt de elektrische fiets vaak niet volledig opgeladen, waardoor u als aanbieder van het oplaadpunt uiteindelijk uitkomt op zo’n €0,05 cent aan kosten per oplaadbeurt en daarvoor terug krijgt u een veelvoud aan fiets-goodwill!.

 

 

 

De E-lockers zijn leverbaar met een T-slot,  Pandmunslot (1 - 2 Euro), elektronisch- en mechanischl pincodeslot geschikt voor vaste of wisselende gebruikers.

 

 

 

 

De E-Lockers zijn voldoende groot om de verschillende adapters of accu's van de verschillende e-bikes te kunnen kunnen plaatsen. 

                              

 

Geslaagde brandtest NSA-Elocker (juni 2019)

Onze lockers zijn in eerste instantie ontwikkeld om de fietsaccu veilig op te laden en op te bergen zonder het risico van een wirwar aan kabels. Veiligheid betekend natuurlijk ook dat de oplader en fietsaccu goed worden aangesloten op het stroomnet zonder dat er een risico is van overbelasting of zelfontbranding van de fietsaccu.Daarom hebben we een brandtest uitgevoerd met onze oplaadlocker. Over het resultaat zijn we erg tevreden.

In juli 2020 hebben we onze lockers aan een brandtest onderworpen bij het PLOT in Genk. Hierbij zijn door de brandweer fietsbatterijen oververhit en is het NSA blussingsysteem naar tevredenheid getest.

 

Nieuwe Markt Groningen

Vanaf 1 december 2019 is fietsenstalling Nieuwe Markt onder Forum Groningen geopend!  In deze moderne Fietsenstalling staat ook een NSA E-Lockerkast (8) met pincodeslot voor het opladen van e-bike accu's.

 

 


 

 

 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag