U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» E-Lockerkast

E-Lockerkast

Het combineren van een locker met oplaadfunctie voor e-bikes ontzorgt de e-biker.

Naast het veilig opbergen van de fietsaccu en de oplader van de e-bike zorgt het gebruik de E-Lockerkast er ook voor dat er geen onveilige situatie ontstaat door een wirwar aan stroomkabels tussen de geparkeerde elektrische fietsen.

Maar natuurlijk kan ook de e-scooter, scootmobiel, e-step, smartphone, tablet en laptop veilig worden opgeladen in de e-lockerkast wanneer de gebruiker de adapter bij zich heeft. 

Belangrijk te weten is dat het opladen van accu’s altijd volgens de veiligheidsinstructies en handleiding te van de fabrikant dient te gebeuren.Bij lage temperaturen kan er wel worden opgeladen maar daalt de capaciteit aanzienlijk. Ideaal is het om een droge accu bij kamertemperatuur op te laden.  

De fietsaccu dient ook niet opgeladen te worden bij te hoge temperaturen. Het langdurig parkeren van de e-bike met accu in de brandende zon is niet wenselijk. De NSA E-lockerkast kan worden geleverd met een temperatuursensor welke bij een tempertuuroverschrijding een waarschuwing afgeeft zodat u als beheerder op tijd kunt ingrijpen. Verwacht u of uw klant maatwerk dan is dat mogellijk. Afwijkende maatvoering, hittemelders en automatische brandblussing zijn optioneel. 

De robuuste stalen lockers zijn gemaakt van 1,5 - 2mm dik plaatstaal. Door het stapelprincipe staan de individuele lockers 25mm verticaal en 40mm horizontaal los van elkaar.en hebben de lockers zo voldoende koelcapaciteit. Tevens zal dit bij een calamiteit voor een brandvertragende werking zorgen. 
 
 
 
 

       
 
                        
 

De NSA E-locker wordt geleverd met een cilinderslot, elektonisch pincodeslot, mechanisch pincodeslot voor wisselende of vaste gebruikers of met een pandmuntsot (€ 1 en € 2). Er is plaats voor de accu en de oplader. 

Deze weersbestendige E-lockerkast is leverbaar voor 1 - 4 - 8 en 12 accu's. Per Lockerkast kan een accu met oplader geplaatst worden, De veel voorkomende accu's welke onder de bagagedrager zijn geplaats passen ruim in onze locker voor het jaar 2020. Ook is de locker leverbaar in een XL uitvoering of een XS uitvoering voor bijvoorbeeld de e-step of scootmobiel. 

 

Ook is het mogelijk de accu op de e-bike te laten zitten en alleen de oplaadadapter in de enkele E-Locker te plaatsen. De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de ebike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter veilig en droog opgeborgen wordt.  

De NSA E-Lockers kunnen ook achteraf in bestaande fietsoverkappingen worden geplaatst.


 

De E-lockers voor het opladen van de e-bike kunnen zowel tegen de wand alsook op de vloer worden verankerd.

 

 

 

 

 

Kosten opladen accu E-bike:

De benodigde elektriciteit om een elektrische fiets op te laden zijn laagl, een elektrische fiets verbruikt rond de 0,001 cent aan elektriciteit per kilometer. Dit komt neer op slechts een 10 eurocent per oplaadbeurt. Dus het aanbieden van een oplaadpunt voor de  elektrische fiets zal u niet op kosten jagen.
Het is juist een uitgelezen kans om de e-fietser de service te bieden om te kunnen opladen op het werk, in de openbare fietsenstalling of bij de Horeca.
Het gemiddelde verbruik bij het opladen van de ebike is 500 Watt uur bij een lege accu!, wat neerkomt op 0,50 kWh (1 kW uur kost ongeveer €0,23)
 
Een oplaadbeurt bij lege accu zou dan rond de € 0,10 kosten. In de praktijk wordt de elektrische fiets vaak niet volledig opgeladen, waardoor u als aanbieder van het oplaadpunt uiteindelijk uitkomt op zo’n €0,05 cent aan kosten per oplaadbeurt en daarvoor terug krijgt u een veelvoud aan fiets-goodwill!.

 

 

 

De E-lockers zijn leverbaar met een T-slot,  Pandmunslot (1 - 2 Euro), elektronisch- en mechanischl pincodeslot geschikt voor vaste of wisselende gebruikers.

 

 

 

 

De E-Lockers zijn voldoende groot om de verschillende adapters of accu's van de verschillende e-bikes te kunnen kunnen plaatsen. 

                              

 

Geslaagde brandtest NSA-Elocker (juni 2019)

Onze lockers zijn in eerste instantie ontwikkeld om de fietsaccu veilig op te laden en op te bergen zonder het risico van een wirwar aan kabels. Veiligeheid betekend natuurlijk ook dat de oplader en fietsaccu goed worden aangesloten op het stroomnet zonder dat er een risico is van overbelasting of zelfontbranding van de fietsaccu.
Daarom hebben we een brandtest uitgevoerd met onze oplaadlocker. Over het resultaat zijn we erg tevreden en we zullen deze test dan ook nogmaals door een externe partij laten uitvoeren. 

klik op de bovenstaande foto voor de video.  

 

Nieuwe Markt Groningen

Vanaf 1 december 2019 is fietsenstalling Nieuwe Markt onder Forum Groningen geopend!  In deze moderne Fietsenstalling staat ook een NSA E-Lockerkast (8) met pincodeslot voor het opladen van e-bike accu's.

 

 


 

 

 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag