U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» DeroZap Fietsbeloning

DeroZap

Fietsend naar je school en werk met DeroZap RFID Tag in het voorwiel!

Bonus voor fietsende mederwerkers MST. Medisch Spectrum Twente in Enschede is gestart op 1 Maart 2013 met het belonen van fietsende MST medewerkers. De feestelijke opening bij MST is verricht door Lodewijk de Waal.

Op dit moment zijn er al 2200 rfid-tags uitgegeven en de 10.000.000ste gefietste woon-werk kilometer is inmiddels gemeten.

 

De DeroZap van NSA zorgt voor het meten van de fiets door middel van RFID. Voor MST is een site met webshop ingericht waarin de fietsende medewerker van MST zijn verdiende punten (Bikies) kan verzilveren bij de aangesloten fietshandelaren.

De Vlaamse gemeente Bonheiden (B) is op 1 oktober 2016 gestart op 7 locaties. Doel is om de leerlngen van de basisscholen te bewegen om vaker met de fiets naar school te komen. De resultaten zijn erg bemoedigend. De deelnemers sparen voor "Dukaten" welke op de jaarlijkse kermis in Bonheiden kunnen worden verzilverd. Inmiddels hebben de leerlingen al zo'n 280,000 km gefietst en gewandeld van huis naar school en terug. Tevens heeft Bonheiden mede door het fietsmeten de Smart City Award gewonnen.

Voor 2019 heeft minister Ben Weyts een subsidieregeling ingesteld voor elke gemeente in Vlaanderen om de verkeersveiligheid van schoolomgevingen te verbeteren.

Dit biedt ook DeroZap in 2019 goede perspectieven om naast het gerealiseerde fietsmeetproject in Bonheiden om meerdere gemeenten in Vlaanderen te helpen bij het stimuleren van het fietsgebruik onder scholieren en om zo ook het aantal auto´s in de schoolomgeving te verminderen.

Ondertussen is ook de VRT in Brussel (B) gestart met het meten van haar fietsende werknemers en heeft Flowbikes vorig jaar haar start gemaakt op 10 basisscholen in België. Voor de basisschoolkinderen in België hebben we ook een fietstag ontwikkeld welke op de fietshelm geplakt wordt en ook worden er rfid-tags in de vorm van een sleutelhanger gebruikt voor aan de schooltas.

Zowel in Bonheiden als bij Flowbikes worden ook de schoolkinderen welke te voet naar school komen gemeten en beloond.

 

DeroZap is de basis om bij bovenstaande projecten de fietser te registreren en te stimuleren. Met DeroZap start uw Fietsmarketing!

    

Ga hier direct naar de nederlandstalige DeroZap site!


Dat fietsen een gezonde manier van transport is weten we eigenlijk allemaal. TNO geeft aan in haar rapport " Fietsen is groen, gezond en voordelig" dat:
  • Regelmatig fietsen verhoogt de fitheid met 13%.
  • Het fitheidsniveau van werknemers die fietsen komt overeen met het fitheidsniveau van vijf jaar   jongere collega’s,en voor regelmatige fietsers ligt dit zelfs op tien jaar jonger.
  • Voor ongetrainden is drie km enkele reisafstand naar het werk, ofwel circa tien tot vijftien  minuten op een regulier tempo, al voldoende om de fitheid te verhogen.
  • Circa 25% van de werknemers fietst naar het werk en een kwart van hen voldoet aan de   beweegnorm alleen al door regelmatig naar het werk te fietsen

Klik hier voor het volledige rapport. Kijk ook op www.fietsinspiratietool.nl en laat u inspireren.

DeroZap biedt de mogelijkheid om op een leuke, eenvoudige, automatische en veilige manier de afgelegde (woon-werk) kilometers van fietsers vast te leggen en te belonen. Met DeroZap start de fietsmarketing.

Het is een draadloos systeem, door middel van een RFID chip worden de gegevens van de fietsers worden geregistreerd.

RFID staat voor Radio Frequency Identification en is een veel toegepaste technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID transponders (tags). RFID is een manier om eenvoudig producten, goederen of mensen te identificeren aan de hand van tags. Deze tags zijn kleine chipjes die ruwweg vergelijkbaar zijn met barcodes, maar daarbij wel een radiosignaal kunnen opwekken met een identificatiecode.

 

Hoe werkt ZAP? 

De RFID chip wordt aangebracht tussen de spaken van de fiets en de RFID ontvangers (ZAP-Zones) worden op meerdere strategische plekken geplaatst. De ZAP-Zone kan een fiets binnen een straal van 10 meter identificeren en waarschuwt de fietser middels een akoestisch- en lichtsignaal dat de registratie heeft plaatsgevonden.

De ZAP-Zone is aangesloten op een GSM of WLAN netwerk en is zo volledig draadloos en eenvoudig te plaatsen.
 

 

Software 

De fiets-data worden automatisch op onze centrale server opgeslagen en is online beschikbaar voor de fietser.

De fietser kan op de website inloggen en zijn score bekijken. Wil hij weten hoe vaak hij gefietst heeft, hoeveel kilometer hij heeft afgelegd, hoeveel CO2 hij bespaard heeft en hoeveel caloriëen hij verbrandt heeft.

Wanneer hij in een team fietst  kan het competitie element een stimulerende werking hebben op de fietser welke achter blijft in de groepsdoelstelling.

Via internet an de gebruiker en de beheerder de ontwikkelingen volgen. 

      inloggen

 

Bonus

Het in het vooruitzicht stellen van een bonus, in welke vorm dan ook, zal stimulerend werken. De ZAP software biedt de mogelijkheid om de fietsende klant een directe korting op zijn aankopen te geven. De fietsmarketing maakt het mogelijk de fietser aan uw onderneming te binden.

Een fietsparkeerplaats kost natuurlijk veel minder als een autoparkeerplek! En neemt minder ruimte in beslag. Op de plek van 1 auto kunnen zo'n 8 - 10 fietsen geparkeerd worden.

De trouwe (fietsende) klant wordt op deze manier gestimuleerd om met de fiets de supermarkt of het winkelcentrum te bezoeken.

 

 

De fietsende supermarktklant bezoek meerdere malen per week de winkel en doet daardoor meer impulsaankopen. Uit onderzoek van adviesburo SOAB blijkt dat fietsers het meest bijdragen aan de weekomzet van de supermarkt. Klik hier voor het onderzoek "Benchmark Vervoerwijzekeuze Supermarktbezoekers 2010"

 

Ook de Fietserbond en het KpVV hebben gepubliceerd over de kracht van de fietsende consument. Klik hier voor de publicatie van de Fietserbond of hier voor de KpVV.

 

Stimuleren gebruik fietshelm

http://www.nu.nl/binnenland/2348368/kinderen-verplicht-fietshelm.html

De DeroZAP kan ook zeer stimulerend werken voor het gebruik van de fiets en fietshelm op bijvoorbeeld basisscholen. In de VS werkt DeroZap samen met KidCommute met als doel het fietsgebruik onder schoolgaande kinderen te stimuleren en te belonen.

Klik hier voor de video

 

 

      

Bekijk hier de ZAP video via Youtube

 

In het kort:

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief dinsdag 3 mei 2011:

 

RFID-tag maakt het mogelijk fietsers te belonen

De Amerikaanse firma Dero biedt sinds kort een product aan om fietsers te tellen. Anders dan bij bestaande tellers werkt de Dero-teller met RFID-tag. Dat betekent dat individuele fietsers zijn te herkennen en dat opent mogelijkheden voor bijvoorbeeld beloningssystemen.

 
 

Het idee om RFID-tags te gebruiken om fietsers te registreren is niet nieuw. Onlangs nog bij de ideeënprijsvraag rond het RijnWaalpad werd deze aanpak al gesuggereerd. De Amerikaanse firma biedt hier nu een kant-en-klare oplossing voor aan die in de VS al wordt toepast bij enkele universiteiten, zo meldt de Nederlandse vertegenwoordiger.

 
De RFID-tag kan overal aan worden bevestigd. Behalve aan de fiets zelf bijvoorbeeld ook aan een (kinder)helm. De beheerder linkt de tag aan de persoon via een webbased interface. 
De ontvanger zitten in een kastje ter grootte van een schoenendoos, die samen met een zonnepaneel aan een mast wordt bevestigd. De bedoeling is dat één of meer ontvangers op strategische plaatsen worden neergezet. Zodra een fiets met RFID-tag voorbij komt, wordt de fietser geregistreerd.

De fietsers kan thuis of op kantoor inloggen op een website en zo zijn eigen prestaties bijhouden. De beheerder kan ook zien wat de fietsers presteren en er een beloningssysteem aan koppelen. 

In Nederland wordt de Amerikaanse firma vertegenwoordigd door NSA-urbanproducts BV uit Hengelo. Die ziet onder meer toepassingen in het verschiet voor bijvoorbeeld supermarkten, die zo hun klanten kunnen belonen voor winkelen met de fiets.

bron: www.fietsberaad.nl

Meten = weten

NSA biedt met DeroZap een hulpmiddel aan welke een nieuwe dimensie aanbrengt in het stimuleren van het fietsgebruik. Deelnemers aan het  systeem worden op een positieve manier geprikkeld om de fiets te gebruiken.
Onderzoeken hebben aangetoond dat de fietsende forens fitter en gezonder is en dat de fietsende consument zelfs meer besteedt.
Deze wetenschap maakt het zeker interessant om de Dero Zap in te zetten voor Fietsmarketing.

 

Foto's
Downloads
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag