U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» RFID Fietsbeloning

DeroZap RFID

Fietsend naar school of naar het werk met DeroZap RFID Tag in het voorwiel!

fietsbeloning bike rewarding fahrrad stimulierung rfid

Alle voordelen van het fietsen zijn wereldwijd bekend, maar toch is er een extra prikkel nodig om regelmatig de fiets te kiezen. Belonen, een spelelement en inzicht in de eigen gefietste kilometers naar het werk of naar school zijn hierbij essentieel.

Met het DeroZap fietsbeloningssysteem bieden we een waterdichte administratie van de gemaakte fietsritten naar school of werk. U kunt darmee sturen door te belonen, een wedstrijdelement toe te voegen, extra punten te geven bij slecht weer, samen fietsen voor een goed doel of een andere prikkel toe te voegen welke bij uw organistatie past.

Met bijvoorbeeld 200 deelnemende fietsers aan DeroZap kost u dit nog geen € 0,06 per fietser per dag!

Het begon met een bonus voor fietsende mederwerkers MST. Medisch Spectrum Twente in Enschede is gestart op 1 Maart 2013 met het meten en belonen van fietsende MST medewerkers. Op dit moment zijn er 2600 rfid-tags voor in het voorwiel van de fiets uitgegeven en de 15.000.000ste gefietste woon-werk kilometer ist algemeten.

 

                 

Het DeroZap systeem van NSA zorgt voor het meten van de fiets door middel van de beproefde RFID technologie. 

De Vlaamse gemeente Bonheiden (B) is op 1 oktober 2016 gestart op 7 locaties. Doel was om de leerlngen van de basisscholen en de medewerkers op het Gemeentehuis in Bonheiden te bewegen om vaker met de fiets naar te komen.

De resultaten zijn erg bemoedigend. De deelnemers sparen voor "Dukaten" welke op de jaarlijkse kermis in Bonheiden kunnen worden verzilverd. De leerlingen hebben met DeroZap tot 2020 zo'n 380,000 km gefietst en gewandeld van huis naar school en terug. Bonheiden heeft mede door het fietsmeten de Smart City Award gewonnen en heeft toenmalige burgemeester Guido Vaganée zich een ware ambassadeur getoond om het fietsen ook in Vlaanderen meer op de kaart te zetten. 

Voor 2019 heeft de Vlaamse minister Ben Weyts een subsidieregeling ingesteld voor elke gemeente in Vlaanderen om de verkeersveiligheid van schoolomgevingen te verbeteren. Dit biedt ook DeroZap in 2019 goede perspectieven om naast het gerealiseerde fietsmeetproject in Bonheiden om meerdere gemeenten in Vlaanderen te helpen bij het stimuleren van het fietsgebruik onder scholieren en om zo ook het aantal auto´s in de schoolomgeving te verminderen.

In Vlaanderen is veel gaande!        

 
VRT in Brussel (B) heeftt van 2019 tot 2020 zo'n 600.000 km gefietst en heeft FlowPilots in 2018 met DeroZap met Buck-E haar start gemaakt op basisscholen in België. 

Zowel in Bonheiden als bij Buck-E werden de schoolkinderen op de deelnemende scholen in o.a. Peer, Leuven, Brugge, Bornem, Haacht en Ternat welke te voet naar school komen gemeten met DeroZap.

En in Oktober 2019 is DeroZap gestart op de midelbare scholen Sint-Paulus en het Atheneum in Herzele (B). Inmiddels zijn er in Herzele 197.000 fietkilometers gemeten.

DeroZap is de basis om bij bovenstaande projecten de fietser te registreren en te stimuleren. Met DeroZap start uw Fietsmarketing!

 

    

Ga hier direct naar de nederlandstalige DeroZap site!


 
Dat fietsen een gezonde manier van transport is weten we allemaal.TNO geeft aan in haar rapport " Fietsen is groen, gezond en voordelig" dat: Regelmatig fietsen verhoogt de fitheid met 13%.Het fitheidsniveau van werknemers die fietsen komt overeen met het fitheidsniveau van vijf jaar jongere collega’s,en voor regelmatige fietsers ligt dit zelfs op tien jaar jonger.Voor ongetrainden is 3 km enkele reisafstand naar het werk, ofwel circa tien tot vijftien minuten op een regulier tempo, al voldoende om de fitheid te verhogen. Circa 25% van de werknemers fietst naar het werk en een kwart van hen voldoet aan de beweegnorm alleen al door regelmatig naar het werk te fietsen

Klik hier voor het volledige TNO rapport. Kijk ook op www.fietsinspiratietool.nl en laat u inspireren.

DeroZap biedt de mogelijkheid om op een leuke, eenvoudige, automatische en veilige manier de afgelegde (woon-werk) kilometers van fietsers vast te leggen en te belonen. Met DeroZap start de fietsmarketing.Het is een draadloos systeem, door middel van een RFID chip worden de gegevens van de fietsers worden geregistreerd.

RFID staat voor Radio Frequency Identification en is een veel toegepaste technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID transponders (tags). RFID is een manier om eenvoudig producten, goederen of mensen te identificeren aan de hand van tags. Deze tags zijn kleine chipjes die ruwweg vergelijkbaar zijn met barcodes, maar daarbij wel een radiosignaal kunnen opwekken met een identificatiecode.

 

Fietsmeten rfid bonheiden bike rewarding fahrrad stimulierung

Foto Bonheiden (B)

 

Hoe werkt DeroZap? 

De RFID chip wordt aangebracht tussen de spaken van de fiets of op de fietshelm en de RFID ontvanger (ZAP-Zone) wordt op een strategische plek geplaatst. De ZAP-Zone kan een fiets binnen een straal van 3-10 meter identificeren en waarschuwt de fietser middels een akoestisch- en lichtsignaal dat de registratie heeft plaatsgevonden.

De ZAP-Zone is aangesloten op het GSM netwerk en is zo volledig draadloos en eenvoudig te plaatsen.
 

Software 

De fiets-data worden automatisch op onze centrale server opgeslagen en is online beschikbaar voor de fietser. De fietser kan op de website inloggen en zijn score bekijken. Wil hij weten hoe vaak hij gefietst heeft, hoeveel kilometer hij heeft afgelegd, hoeveel CO2 hij bespaard heeft en hoeveel caloriëen hij verbrandt heeft. Wanneer hij in een team fietst  kan het competitie element een stimulerende werking hebben op de fietser welke achter blijft in de groepsdoelstelling.

Via internet kan de deelnemer zijn of haar fietskalender inzien en de beheerder kan ontwikkelingen volgen. 

      inloggen

 

Bonus

Het in het vooruitzicht stellen van een bonus, in welke vorm dan ook, zal stimulerend werken. DeroZap software biedt de mogelijkheid om de fietsende klant een korting op zijn aankopen te geven. De fietsmarketing maakt het mogelijk de fietser aan uw onderneming te binden.

Een fietsparkeerplaats kost natuurlijk veel minder als een autoparkeerplek! En neemt minder ruimte in beslag. Op de plek van 1 auto kunnen zo'n 8 fietsen geparkeerd worden. De trouwe fietsende klant, welke vaak ook in de buurt woont, wordt op deze manier gestimuleerd om met de fiets de supermarkt of het winkelcentrum te bezoeken.

 

 

De fietsende supermarktklant bezoek meerdere malen per week de winkel en doet daardoor meer impulsaankopen. Uit onderzoek van adviesburo SOAB blijkt dat fietsers het meest bijdragen aan de weekomzet van de supermarkt. Klik hier voor het onderzoek "Benchmark Vervoerwijzekeuze Supermarktbezoekers 2010"

Ook de Fietserbond en het KpVV hebben gepubliceerd over de kracht van de fietsende consument. Klik hier voor de publicatie van de Fietserbond of hier voor de KpVV.

 

Stimuleren gebruik fietshelm

 

http://www.nu.nl/binnenland/2348368/kinderen-verplicht-fietshelm.html

De DeroZAP kan ook zeer stimulerend werken voor het gebruik van de fiets en fietshelm op bijvoorbeeld basisscholen. In de VS werkt DeroZap samen met KidCommute met als doel het fietsgebruik onder schoolgaande kinderen te stimuleren en te belonen.

Klik hier voor de video

 

Bekijk hier de DeroZap video via Youtube

 

In het kort:

 

 

 

 

 

 

Foto's
Downloads
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag