U bevindt zich hier » home » Bikekeeper» Meten is weten

Bikeeper Telematic

Meten is weten

Dit geldt ook voor de moderne fiestsparkeerplaats. De Telematic is voorzien van een sensor, die registreert hoelang, wanneer en-of waar vrije parkeerplaatsen zich bevinden.

 

Het registreert en verzamelt data van stallingspatronen. Voor beleidsambtenaren of beheerders dienen deze gegevens als beslissingsbasis voor hun weesfietsenbeleid. Immers, meten is weten en vervolgens overtuigen.  Sinds januari 2010 is het systeem operationeel in Haarlem.


De Bikeeper of de Bikeeper-Telematic zullen gegarandeerd resultaten boeken met verhoogde stallingscapaciteit en ordelijkheid. Om dit te ervaren of eerst te testen is een proefopstelling ook mogelijk.

Ruimtelijke kwaliteit in de meest ruime zin van het woord.

 

Daarnaast heeft NSA met DeroZap een fietsbeloningssysteem welke de individuele fietser door middel van een rfid-chip in het voorwiel van de fiets registreerd en zo kan worden beloond

voor meer info over deroZap klik hier

  

Bron:     

Weesfietsen zijn bruikbare fietsen die al een tijd lang op een correcte wijze gestald staan in de openbare ruimte, maar kennelijk niet meer gebruikt worden. Uit onderzoek van het Fietsberaad is gebleken dat bij middelgrote stations vaak meer dan 20 procent van de stallingscapaciteit verloren gaat door weesfietsen. Terwijl er vaak een gebrek is aan voldoende stallingsruimte en bijbouwen duur is. Steeds meer gemeenten willen dan ook overgaan tot het systematisch verwijderen van deze fietsen. Maar hoe pak je dat aan?

Handboek Weesfietsen  Onderzoek Fietsberaad

Zo is het mogelijk om met de Bikeeper-T een tijdslimiet aan een parkeerplaats toe te kennen en door middel van handhaving kan het probleem van weesfietsen tijdig worden voorkomen.

 

 

 

 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag