U bevindt zich hier » home » Streetkeeper» Oplaadpunt E-bike

Oplaadpunt E-bikes

 

De E-bike veroverd de openbare ruimte dus zal ook het praktisch en veilig opladen van de accu van de elektrische fiets moeten worden gefaciliteerd. NSA urban productss hier op voorbereid. 

Voor het opladen van een e-bike heb je een stopcontact nodig en de oplader van de e-bike. Wanneer je het stroompunt naar de fiets haalt moet de oplader bij de fiets (bijv. in de fietstas) worden gelegd. Maar dan is deze niet beschermt tegen weersinvloeden en diefstal en is er vaak sprake van een ongewenste “kabel spaghetti” in de fietsenstalling.

Om geen losliggende kabels te hebben is de NSA E-Locker ontwikkeld. Deze kan als losse locker op de muur gemonteerd worden om de oplader (en eventueel accu) op te bergen of als kast in een ruimte geplaatst worden.

NSA richt zich hoofdzakelijk op het opladen van elektrische fietsen (e-bikes) al dan niet in combinatie met het Bikeeper fietsenrek.

Maar natuurlijk kan ook de smartphone, tablet en laptop veilig worden opgeladen in de e-lockerkast wanneer de gebruiker de adapter bij zich heeft. 


 

                   

NSA E-Lockerkast 12

 

 

Bikeeper Ion

 

 

 

 

NSA Ion

  

   

E-locker met pincode

 

  

E-Bike Oplaadpunt Aluminium 

 

 

E-Bike Oplaadpunt Aluminium  wandmodel


 

 

De e-fiets oplaadpunten van NSA kunnen worden uitgevoerd met aanbindkabel welke aan het ringslot van de fiets kan worden bevestigd.

Erg handig wanneer de fietser geen extra slot bij zich heeft en toch de fiets wil beschermen tegen diefstal. De aanbindkabel kan ook gebruikt worden om de deur van het oplaadpunt af te sluiten. Zo heeft de fietseigenaar eenvoudig de beschikking over een afgesloten locker.

 

E-Locker

De E-Locker is een binnen uitvoering welke aan de muur wordt bevestigd en waarin de adapter en ook de accu kan worden opgeborgen. Ideaal voor bedrijfsfietsenstallingen zodat de e-bike tijdens werktijd kan worden opgeladen en de adapter netjes kan worden opgeborgen.

   

De E-Locker is standaard voorzien van een cilinderslot maar kan ook geleverd worden met een pincodeslot of een cijferslot voor gebruik in omgevingen waar overwegend wisselende gebruikers gebruik maken van de E-Locker om de e-bike op te laden.  

Bij de enkele opstelling blijft de accu op de e-bike zitten en alleen de oplaadadapter wordt in de locker geplaatst. De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de ebike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter veilig opgeborgen wordt. Natuurlijk kan ook de accu met een maximaal formaat van circa 300 x 110 x100mm opgeborgen worden in de E-Locker 300 en circa 560 x 110 x 110 mm in de E-Locker 450. Het is ook mogelijk om de E-Locker te stapelen.

 

NSA E-Lockerkast


De E-lockerkast met stroompunt  is ook geschikt voor buiten en is leverbaar in een opstelling van 1 - 4 8 en 12 lockers met cilinderslot, pandmuntslot of pincodeslot.

    

 

 

De NSA E-Locker is ook leverbaar als losse wandkast. Het is mogelijk de accu op de e-bike te laten zitten en alleen de oplaadadapter in de locker te plaatsen. De oplaadkabel met stekker kan vrij naar buiten naar de ebike gevoerd worden en de lockerdeur kan worden afgesloten zodat de oplaadadapter veilig en droog opgeborgen wordt.  Per E-Lockerkast kan een accu geplaatst worden met een formaat van circa 410 x 110 x 110mm.

 

Alle oplaadpunten dienen te worden aangesloten volgens NEN1010

 

 

Kosten opladen accu E-bike:

De benodigde elektriciteit om een elektrische fiets op te laden is nihil, een elektrische fiets verbruikt rond de 7 cent aan elektriciteit per 70-80 kilometer. Dit komt neer op slechts een paar cent per oplaadbeurt. Dus het opladen van een elektrische fiets zal u niet op kosten jagen.
Het is juist een uitgelezen kans om de e-fietser de service te bieden om te kunnen opladen op het werk, in de openbare fietsenstalling of bij de Horeca.
Het gemiddelde verbruik bij het opladen van de ebike is 340wattuur (bij een lege accu!), wat neerkomt op 0,34 Kwh (1 khw uur kost ongeveer €0,22)
 
Een oplaadbeurt bij lege accu zou dan rond de €0,07 kosten. In de praktijk wordt de elektrische fiets vaak niet volledig opgeladen, waardoor u uiteindelijk uitkomt op zo’n €0,04 cent aan kosten per oplaadbeurt.

 

 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag