U bevindt zich hier » home » Bikekeeper» E-Bikeeper fietsrek

E-Bikeeper

 

Het aantal verkochte elektrische fietsen opnieuw gestegen in 2015.  

Het aantal verkochte elektrische fietsen is gestegen van 134.000 in 2008, 153.000 in 2009, 166.000 in 2010  en 175.000 in 2012,  223.000 in 2014, 276.000 in 2015 op een aantal van 983.000 verkochte fietsen in Nederland. Het aandeel ebikes is 28% van het totaal aantal verkochte fietsen en dit is een stijging van 23,7% ten opzichte van 2014.

Op dit moment telt Nederland zo'n 1.300.000 ebikes op een totaal van 22.300.000 fietsen en wordt 12% van het totaal aantal fietskilometers afgelegd met een ebike.

 

                                                                                                                                                                                                       Bron :Mobiliteit in cijfers Tweewielers

 

Deze ebikes gaan we dus ook tegenkomen in de openbare ruimte. Gun daarom de elektrische fiets een stevige, schadevrije stalling met oplaadmogelijkheid.
 
                         

 

 

De Bikeeper-Ion combineert het parkeergemak van de Bikeeper met een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Veilig en zeker opladen van de e-bike met een oplaadpunt van NSA.

 

  

 

De Bikeeper oplaadpunten voor elecrische fietsen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Open en afsluitbaar en eventueel voorzien van aardlek-beveiliging.  

De dure en ook kwetsbare ebike is voorzien van aandrijving in voor- of achterwiel en is zwaarder dan de gemiddelde fiets. Door de electronica, accu en electromotor stelt de eigenaar andere eisen aan de parkeerplaats. Het tillen van de zware e-fiets in een hoge stalling is geen eenvoudige opgave.

De Bikeeper-Ion  en NSA Ion met oplaadpunt is hiervoor het ideale fietsenrek.

Belangrijk is om een veilige en overzichtelijke situatie te creëren en zo een wirwar van oplaadkabels tussen het oplaadpunt en de electrische fiets te voorkomen. Het is belangrijk dat de eigenaar van de fiets en voetgangers niet achter deze kabels kunnen blijven haken. 

De Bikeeper is ook leverbaar als mobiel oplaadpunt voor de e-fiets. Eenvoudig te verplaatsen en kan tevens worden voorzien van een reclameboodschap. 

E-Locker biedt de mogelijkheid om de adapter van de e-bike, welke de fietser altijd bij zich dient te hebben, veilig en te kunnen opbergen. De E-locker biedt in combinatie met de Bikeeper een veilige en vooral praktische oplossing om de ebike te kunnen opladen.

Alle oplaadpunten dienen te worden aangesloten volgens NEN1010

 

 

Kosten opladen onderweg

De benodigde elektriciteit om een elektrische fiets op te laden is nihil, een elektrische fiets verbruikt rond de 7 cent aan elektriciteit per 70-80 kilometer. Dit komt neer op slechts een paar cent per oplaadbeurt. Dus het opladen van een elektrische fiets zal u niet op kosten jagen. 

 

Het gemiddelde verbruik bij het opladen van de ebike is 340wattuur (bij een lege accu!), wat neerkomt op 0,34 Kwh  (1 khw uur kost ongeveer €0,22)
Een oplaadbeurt bij lege accu zou dan rond de €0,07 kosten. In de praktijk wordt de elektrische fiets vaak niet volledig opgeladen, waardoor u uiteindelijk uitkomt op zo’n €0,04 cent aan kosten per oplaadbeurt.

Stimulering

De overheid ondersteunt het investeren in milieuvriendelijke arbeidsmiddelen d.m.v. twee fiscale regelingen die gelden voor alle Nederlandse ondernemers. Met de aanschaf van een oplaadzuil, kunt u in aanmerking komen voor twee regelingen die u naast elkaar kan toepassen. De MIA en de Vamil.

Een oplaadzuil valt onder code F 2041 van de Milieulijst. Onder deze code vallen oplaad- stations voor elektrisch aangedreven voertuigen. De artikelen vermeld in de Milieulijst worden onderverdeeld in de groepen A t/m F. Van de artikelen die onder code F vallen, mag er 36% ! van de aanschaf waarde van de fiscale winst worden afgetrokken.

Hieronder een rekenvoorbeeld:

Mia:

Met de aanschaf van een E-bikeeper investeert u: €600,-. Via de MIA kunt u 36% van het totale investeringsbedrag van uw fiscale winst aftrekken, dit komt neer op € 216,-. Als u 20% belasting moet betalen heeft u hier dus een voordeel aan van €43,00

Vamil:

Naast de MIA kunt u ook gebruiken van de Vamil, met deze regeling mag u zelf bepalen hoe u het geïnvesteerde bedrag afschrijft. Dit houdt dus in dat u het gehele bedrag in 1 keer in mindering mag brengen op uw fiscale winst! Als u dus 20% belasting moet betalen en u schrijft de totale aanschaf waarde in 1x af, scheelt u dat  € 120,00

Als u de twee regelingen combineert levert dat u een fiscaal voordeel op van € 163,00 !!

Kijk voor meer informatie op de site van Agentschap NL en ontdek dat deze manier van subsidie verlenen zeer gebruiksvriendelijk is! 

Foto's
Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag