U bevindt zich hier » home » Bikekeeper» Berichten

Berichten

NSA oplaadpunten in gebruik genomen in Soest (RTV UTRECHT) 

 

In Soest kunnen mensen met een elektrische fiets voortaan ook terecht bij een gemeentelijk oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wethouder Van Berkel neemt woensdag de eerste officieel in gebruik bij winkelcentrum Soest-Zuid. klik hier

 

Falco BV en NSA Urban Products starten intensieve samenwerking

Falco en NSA Urban Products hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Door de kennis en expertise van beide partijen te bundelen kan er voornamelijk op het gebied van fietsparkeren  & fietsmarketing meer advies worden aangeboden.

De samenwerking komt niet geheel onverwachts, eind 2012 stonden Falco en NSA al samen op enkele vakbeurzen.  Deze samenwerking is door beide partijen  als zo positief ervaren dat is besloten om dit verder uit te bouwen. 

Deze samenwerkingsovereenkomst tussen de twee Twentse bedrijven heeft onder andere tot doel om het fietsgebruik te stimuleren. Zowel Falco als NSA bieden diverse producten aan op het gebied van fietsmarketing en fietsmeting.  Tevens is de intentie uitgesproken dat Falco in de toekomst NSA producten zal gaan produceren in de fabriek in Vriezenveen.

Over Falco

Falco is al ruim 60 jaar lang gespecialiseerd in het inrichten van de openbare ruimte en overige buiteninrichtingen. Falco ontwerpt, ontwikkelt en produceert in eigen beheer en maakt het mogelijk om ook op projectmatige basis de buitenruimte in te richten. Er zijn Falco vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens is Falco BV op exclusieve basis vertegenwoordigd in 13 West-Europese landen en de Verenigde Staten.

 
Medisch Spectrum Twente

Bonus voor fietsende mederwerkers MST. Medisch Spectrum Twente in Enschede is gestart op 1 Maart met het belonen van fietsende MST medewerkers. De feestelijke opening bij MST is verricht door Lodewijk de Waal. Op dit moment zijn er al 700 rfid-tags uitgegeven en de 1000ste deelnemer aan het fietsstimuleringsprogramma heeft zich inmiddels aangemeld.

De DeroZap van NSA zorgt voor het meten van de fiets door middel van RFID. Samen met Fietscity is een webshop ingericht,www.fietsendnaarjewerk.nl  waarin de fietsende medewerker van MST zijn verdiende punten kan verzilveren bij de aangelsoten fietshandelaren.

Gerrit van der Kolk ( MST), Wim Landewé (Fietscity) en Ronald Simmelink hebben geproost op dit eerste succes en hopen natuurlijk dat werkgevers het goede voorbeeld van MST zullen gaan volgen.

Telegraaf 21-02-2013

RTV Oost 21-02-2013

TC Tubantia 12-02-2013

11-02-2013  Eerste Bike to Work Fixit geplaatst in Laarne (B)

Het gemeente bestuur Laarne is Winter Trophy winnaar geworden in de categorie M uitgeschreven door Bike to Work.

Het doel: met zo veel mogelijk collega's zo veel mogelijk dagen naar het werk fietsen tussen 19 november en 14 december 2012. In elke van de 4 wedstrijdcategoriën wint de nummer 1 een Fixit fietsherstelzuil.  

www.biketowork.be/index.php

 

 Bikeeper 2.0 in De Hoef Zuid Oost. 

in opdracht van de Woonwaard te Alkmaar. www.dehoefzo.nl

Bikeeper 2.0 geplaatst bij "Zur alten Eversburg" in Osnabrück (D)

Restaurant “Zur alten Eversburg” is helemaal ingericht op het ontvangen van fietsers. E-bikes kunnen worden opgeladen bij oplaadstation op zonne-energie en worden geparkeerd in de Bikeeper. Ook is er aan die Eversburg 43 in Osnabrück een NSA Bikehitch met pomp geplaatst om de fietsbanden in goede conditie te brengen.  

  

 http://www.zuralteneversburg.de/

 Elektrische fiets opladen kan nu ook bij fietsenstalling Koningshoek in Maassluis.

  SRO plaatst e-bike oplaadpunten bij begraafplaats Rusthof in Amersfoort

De stroompunten met Bikeeper fietsparkeereenheden zorgen voor een comfortabele en stabiele stalling van de e-fiets. www.sro.nl

 Nietjes

Niet omdat we Fietsnietjes niet functioneel vinden, maar het kan anders met de custom bikes racks van Dero.

      

klik hier voor de modellen

NSA urban products BV heeft in het kader van ‘Ruimte voor de Fiets’ in opdracht van ProRail en NS oplaadzuilen in bewaakte fietsenstallingen ontwikkeld.

Hiervan zijn er inmiddels 60 uitgeleverd en geplaatst in de diverse stationsstallingen. De e-oplaadzuil is onderdeel van het verbeter- en opknapproject van 70 bewaakte fietsenstallingen.

 

 

 21-04-2011

E-bikes opladen door middel van Inductie

Donderdag 21 april hebben de studenten Dennis Nijland, Ronald van Essen en Cliff Kloots van De Waerdenborgh uit Holten de resultaten gepresenteerd van de O&O meesterproef 2011.

De studenten hebben in opdracht van NSA urbanproducts de mogelijkheden onderzocht met betrekking tot het opladen van de electrische fiets door middel van inductie. Een schooljaar lang hebben ze gewerkt aan het ontwerpen van een inductie oplaadmethode in combinatie met de Bikeeper. 

Deze manier om stroom over te brengen zonder gebruik van lastige kabels en draden vindt plaats door middel van een machnetisch veld welke wordt opgewekt wanneer er een wisselstroom door een spoel wordt geleid. Het concept is voorzien van een druppellader welke de accu beschermt tegen overladen en de levensduur van de accu verlengt. Het totale concept is ondergebracht in een oplaadpaal welke duurzaam en hufterproof is en tevens is voorzien van een aanbindkabel welke aan het ringslot van de e-bike kan worden bevestigd.

06-06-2010:

Einde fietsenchaos, kromme voorwielen en weesfietsen

De praktijk van fietsrekken toont een beeld van 10% bezetting, omdat fietsers bang zijn hun velgen te beschadigen, moeders hun kinderen ongemakkelijk uit het zitje kunnen pakken of te late reizigers de verste rekken mijden.
 
Bovendien kampen de grote steden met een enorm oprukkend probleem: de zgn. Weesfietsen: niet opgehaalde fietsen, die je in de hele stad tegenkomt.
 
Het Hengelose bedrijf NSA Urban Products heeft met de Bikeeper de oplossing in de vorm van een kantelbaar fietsparkeersysteem, dat een minimale stallingsbezetting van 80% realiseert. De Bikeeper is geschikt voor alle soorten velgen en garandeert een uiterst stabiele stand. De doordachte constructie waarborgt tevens anti-diefstal, ‘hufterproof’ en een net aanzien; zonder onderliggend zwerfvuil en –uiteraard – losstaande fietsen naast het rek. Vele  combi-varianten qua ruimte-inname maken de positionering flexibel.
 
Prijstechnisch gezien heeft de Bikeeper een geringe meerprijs tegenover conventionele fietsrekken. Rekening houdende met de lagere installatiekosten en het minimaal viervoudig hogere gebruik is het economische plaatje aanzienlijk gunstiger.

De gepatenteerde Bikeeper Telematic is het enige electronische systeem dat bewezen werkt in de praktijk van de weesfietsenaanpak. Het registreert en verzamelt data van stallingspatronen.

Voor beleidsambtenaren of beheerders dienen deze gegevens als beslissingsbasis voor hun weesfietsenbeleid. Immers, meten is weten en vervolgens overtuigen.  Uiteraard voldoen de rekken van de Bikeeper aan de zwaarste kwaliteitsnormen van Fietsparkeur.   De Bikeeper of de Bikeeper-Telematic zullen gegarandeerd resultaten boeken met verhoogde stallingscapaciteit en ordelijkheid. Om dit te ervaren of eerst te testen is een proefopstelling ook mogelijk. Ruimtelijke kwaliteit in de meest ruime zin van het woord.

 

14-05-2010

Tijdsmeting fietsstalling als startoplossing van weesfietsenprobleem

Niet-opgehaalde fietsen in een rek of stalling worden ook wel ‘weesfietsen’ genoemd. Immers, auto’s zijn traceerbaar op naam, echter fietsen zijn anoniem. Fietsen wordt volop gestimuleerd door diverse overheidsinstanties. De gebruiksintensiteit stijgt ook en evenredig tevens de problematiek in de openbare ruimte.

Beleidsambtenaren en stallingsbeheerders hebben drie dimensies qua oplossingen: goede voorzieningen, voldoende voorzieningen en beter gedrag. De definities met betrekking tot weesfietsenbeleid zijn opgesteld en alle betrokkenen willen overgaan tot het systematisch verwijderen van deze fietsen. Maar waar te beginnen met de sturing en hoe de discussie binnen de organisatie te openen?
Tweetrapsraket voor weesfietsenbeleid – simpel en zeer efficiënt
 
De eerste oplossing ligt in data. Meten is weten. Als het gebruik door middel van gebruiksgegevens inzichtelijk en concreet is, heeft een ambtenaar een basis voor haalbaarheid van de voorstellen. Met deze kennis en gegevens gaan nut en noodzaak breed leven.  Als je op deze wijze de zaken op een rijtje hebt, kan de ambtenaar/afdeling zich als voorschrijvende partij opstellen in plaats van als vragende partij.  Als de doelstellingen bekend zijn en de betrokkenen gemotiveerd resteert een zeer effectieve manier om het proces de ruimte te geven bij de mensen en de organisatie. Het is een ‘tweetrapsraket’: klein beginnen en heel snel opschalen op basis van cijfermatig inzicht.  
De Bikeeper Telematic is een fietsparkeersysteem dat wérkt. 
De Gemeente Haarlem was op zoek naar een meetinstrument, dat werkelijk werkt in de praktijk. Stallingspatronen dienden afgeleid te worden om de aanpak te controleren de kosten-batenanalyse te evalueren. Bovendien wilde men een basis leggen voor het overall-fietsenbeleid. Na een zoektocht werd de enige remedie gevonden in de Bikeeper Telematic van het Hengelose bedrijf NSA-Urbanproducts BV. De Bikeeper-T is voorzien van een sensor, die o.a. registreert hoe lang, wanneer en waar vrije parkeerplaatsen zich bevinden. Tevens is het mogelijk een tijdslimiet aan een parkeerplaats toe te kennen. De resultaten voor de Haarlemse binnenstad zijn treffend: concrete inzichten in de patronen, mate van overstaan, effectmeting van acties, rekenmodellen voor correlaties en last but not least: een permanente bezetting van 70-80% van de rekken(een omkering van de verhouding met standaard rekken en derhalve meer effectieve stallingscapaciteit). Secundaire voordelen zijn het gegeven dat wielen en voorvorken van de gepatenteerde klemmen nooit beschadigd kunnen worden, de geschiktheid voor alle soorten velgen en het FietsParkeur-kwaliteitsoordeel van deze zeer robuuste fietsrekken.

De Gemeente Haarlem heeft dankzij de Bikeeper Telematic de eerste informatiebehoefte weten te vervullen en heeft met deze wetenschap een uitgangspunt voor verder beleid en uitvoering.

 

Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag