U bevindt zich hier » home » Bikekeeper» Berichten & referenties

Berichten & referenties

 

Ashland kiest voor NSA Lockerkast met de Bikeeper

Medewerkers parkeren de e-bike in de Bikeeper en laden de accu met de e-locker van NSA.


Delhaize plaatst fietsreparatiezuilen in Brussel


De gepersonaliseerde Fietsreparatiezuilen met Fiietspomp zijn voorzien van NL en F tekst om zo in Brussel het gebruik van de fiets naar de supermarkt te stimuleren. De Fietsherstelzuilen zijn voorzien vam gereedschap en werden al op verschillende locaties in België geplaatst:

Gemeente  Houthulst /  Stuvo Plus  Brussel / Parko Kortrijk / Universiteit Gent / Merck Brussel / GSK Waver / Brik  Brussel /  Fietsatelier Gent / FOD Financien Gent / Gemeente Kruishoutem / Dock Bruxsel  Brussel / Stad Leuven / Toyota Motor Europe   Brussel  / Procter & Gamble  Strombeek-Bever Gemeente Koekelare en AZ Portaels Gent / Post-X Antwerpen e.a.


NSA feliciteert de winnaars van de Winter Trophy 2018

Vrijdag 9 maart was de laatste wedstrijddag. 1500 deelnemers hebben een maand lang gefietst voor de eer van hun onderneming en dit zijn de uiteindelijke winnende bedrijven. 

Bike to Work bedankt NSA voor de samenwerking en NSA zal de winnaars Icometrix Leuven, Stadsbestuur Mechelen, VF EUROPE BVBA, Belfius  Sint-Joost-ten-Noode de Airkit fietspomp bezorgen welke we in samenwerking met Ecoplug / Inopco uit Gingelom (B) ter beschikking hebben gesteld.. 

 

 

Smart City Award met NSA Fietsbeloning Bonheiden (B)

Gemeente Bonheiden wint Agoria Smart City Award! Mede door het fietsregistratiesysteem en fietsbeloningssysteem van NSA. En inmiddels zijn de schoolkinderen en ambtenaren in Bonheiden op 7 locaties hard opweg naar de 400.000ste fietskilometer en heeft het voorbeeld van Bonheiden al een vervolg gekregen op 10 extra scholen in Vlaanderen en bij de VRT / RTBF in Brussel . 

Klik op onderstaande foto's voor het artikel en de video

 

        

        

Bekijk hier de reportage van RTV BE door Annelies Roossen over de mobiliteit in Bonheiden (B). Burgemeester Guido Vaganée van de Gemeente Bonheiden meet de fietsers met het DeroZap-systeem van NSA.

 

Actuele Footprint:

  


 NSA oplaadpunten in gebruik genomen in Soest (RTV UTRECHT) 

 

In Soest kunnen mensen met een elektrische fiets voortaan ook terecht bij een gemeentelijk oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wethouder Van Berkel neemt woensdag de eerste officieel in gebruik bij winkelcentrum Soest-Zuid. klik hier

 

Medisch Spectrum Twente

Bonus voor fietsende mederwerkers MST. Medisch Spectrum Twente in Enschede is gestart op 1 Maart met het belonen van fietsende MST medewerkers. De feestelijke opening bij MST is verricht door Lodewijk de Waal. Op dit moment zijn er al 700 rfid-tags uitgegeven en de 1000ste deelnemer aan het fietsstimuleringsprogramma heeft zich inmiddels aangemeld.

De DeroZap van NSA zorgt voor het meten van de fiets door middel van RFID. Samen met Fietscity is een webshop ingericht,www.fietsendnaarjewerk.nl  waarin de fietsende medewerker van MST zijn verdiende punten kan verzilveren bij de aangelsoten fietshandelaren.

Gerrit van der Kolk ( MST), Wim Landewé (Fietscity) en Ronald Simmelink (NSA) hebben geproost op dit eerste succes en hopen natuurlijk dat werkgevers het goede voorbeeld van MST zullen gaan volgen.

Telegraaf 21-02-2013

  

RTV Oost 21-02-2013

  

TC Tubantia 12-02-2013

 

Eerste Bike to Work Fixit geplaatst in Laarne (B)  11-02-2013 

Het gemeente bestuur Laarne is Winter Trophy winnaar geworden in de categorie M uitgeschreven door Bike to Work.

Het doel: met zo veel mogelijk collega's zo veel mogelijk dagen naar het werk fietsen tussen 19 november en 14 december 2012. In elke van de 4 wedstrijdcategoriën wint de nummer 1 een Fixit fietsherstelzuil.  

www.biketowork.be/index.php

 

Bikeeper 2.0 in De Hoef Zuid Oost. 

in opdracht van de Woonwaard te Alkmaar. www.dehoefzo.nl

 

Bikeeper 2.0 geplaatst bij "Zur alten Eversburg" in Osnabrück (D)

 

Restaurant “Zur alten Eversburg” is helemaal ingericht op het ontvangen van fietsers. E-bikes kunnen worden opgeladen bij oplaadstation op zonne-energie en worden geparkeerd in de Bikeeper. Ook is er aan die Eversburg 43 in Osnabrück een NSA Bikehitch met pomp geplaatst om de fietsbanden in goede conditie te brengen.  

  

 http://www.zuralteneversburg.de/

 

Elektrische fiets opladen kan nu ook bij fietsenstalling Koningshoek in Maassluis.

SRO plaatst e-bike oplaadpunten bij begraafplaats Rusthof in Amersfoort

De stroompunten met Bikeeper fietsparkeereenheden zorgen voor een comfortabele en stabiele stalling van de e-fiets. www.sro.nl

 

Nietjes

Niet omdat we Fietsnietjes niet functioneel vinden, maar het kan anders met de custom bikes racks van Dero.

      

klik hier voor de modellen

 

NSA urban products BV heeft in het kader van ‘Ruimte voor de Fiets’ in opdracht van ProRail en NS oplaadzuilen in bewaakte fietsenstallingen ontwikkeld in 2010.

Hiervan zijn er inmiddels 60 uitgeleverd en geplaatst in de diverse stationsstallingen. De e-oplaadzuil is onderdeel van het verbeter- en opknapproject van 70 bewaakte fietsenstallingen.

 

 

E-bikes opladen door middel van Inductie  21-04-2011


Donderdag 21 april hebben de studenten Dennis Nijland, Ronald van Essen en Cliff Kloots van De Waerdenborgh uit Holten de resultaten gepresenteerd van de O&O meesterproef 2011.

De studenten hebben in opdracht van NSA urbanproducts de mogelijkheden onderzocht met betrekking tot het opladen van de electrische fiets door middel van inductie. Een schooljaar lang hebben ze gewerkt aan het ontwerpen van een inductie oplaadmethode in combinatie met de Bikeeper. 

Deze manier om stroom over te brengen zonder gebruik van lastige kabels en draden vindt plaats door middel van een machnetisch veld welke wordt opgewekt wanneer er een wisselstroom door een spoel wordt geleid. Het concept is voorzien van een druppellader welke de accu beschermt tegen overladen en de levensduur van de accu verlengt. Het totale concept is ondergebracht in een oplaadpaal welke duurzaam en hufterproof is en tevens is voorzien van een aanbindkabel welke aan het ringslot van de e-bike kan worden bevestigd.

 

Einde fietsenchaos, kromme voorwielen en weesfietsen 06-06-2010

De praktijk van fietsrekken toont een beeld van 10% bezetting, omdat fietsers bang zijn hun velgen te beschadigen, moeders hun kinderen ongemakkelijk uit het zitje kunnen pakken of te late reizigers de verste rekken mijden.

 
Bovendien kampen de grote steden met een enorm oprukkend probleem: de zgn. Weesfietsen: niet opgehaalde fietsen, die je in de hele stad tegenkomt.
 
Het Hengelose bedrijf NSA Urban Products heeft met de Bikeeper de oplossing in de vorm van een kantelbaar fietsparkeersysteem, dat een minimale stallingsbezetting van 80% realiseert. De Bikeeper is geschikt voor alle soorten velgen en garandeert een uiterst stabiele stand. De doordachte constructie waarborgt tevens anti-diefstal, ‘hufterproof’ en een net aanzien; zonder onderliggend zwerfvuil en –uiteraard – losstaande fietsen naast het rek. Vele  combi-varianten qua ruimte-inname maken de positionering flexibel.
 
Prijstechnisch gezien heeft de Bikeeper een geringe meerprijs tegenover conventionele fietsrekken. Rekening houdende met de lagere installatiekosten en het minimaal viervoudig hogere gebruik is het economische plaatje aanzienlijk gunstiger.

De gepatenteerde Bikeeper Telematic is het enige electronische systeem dat bewezen werkt in de praktijk van de weesfietsenaanpak. Het registreert en verzamelt data van stallingspatronen.

Voor beleidsambtenaren of beheerders dienen deze gegevens als beslissingsbasis voor hun weesfietsenbeleid. Immers, meten is weten en vervolgens overtuigen.  Uiteraard voldoen de rekken van de Bikeeper aan de zwaarste kwaliteitsnormen van Fietsparkeur.   De Bikeeper of de Bikeeper-Telematic zullen gegarandeerd resultaten boeken met verhoogde stallingscapaciteit en ordelijkheid. Om dit te ervaren of eerst te testen is een proefopstelling ook mogelijk. Ruimtelijke kwaliteit in de meest ruime zin van het woord.

 

Tijdsmeting fietsstalling als startoplossing van weesfietsenprobleem 14-05-2010

Niet-opgehaalde fietsen in een rek of stalling worden ook wel ‘weesfietsen’ genoemd. Immers, auto’s zijn traceerbaar op naam, echter fietsen zijn anoniem. Fietsen wordt volop gestimuleerd door diverse overheidsinstanties. De gebruiksintensiteit stijgt ook en evenredig tevens de problematiek in de openbare ruimte.

Beleidsambtenaren en stallingsbeheerders hebben drie dimensies qua oplossingen: goede voorzieningen, voldoende voorzieningen en beter gedrag. De definities met betrekking tot weesfietsenbeleid zijn opgesteld en alle betrokkenen willen overgaan tot het systematisch verwijderen van deze fietsen. Maar waar te beginnen met de sturing en hoe de discussie binnen de organisatie te openen?
Tweetrapsraket voor weesfietsenbeleid – simpel en zeer efficiënt
 
De eerste oplossing ligt in data. Meten is weten. Als het gebruik door middel van gebruiksgegevens inzichtelijk en concreet is, heeft een ambtenaar een basis voor haalbaarheid van de voorstellen. Met deze kennis en gegevens gaan nut en noodzaak breed leven.  Als je op deze wijze de zaken op een rijtje hebt, kan de ambtenaar/afdeling zich als voorschrijvende partij opstellen in plaats van als vragende partij.  Als de doelstellingen bekend zijn en de betrokkenen gemotiveerd resteert een zeer effectieve manier om het proces de ruimte te geven bij de mensen en de organisatie. Het is een ‘tweetrapsraket’: klein beginnen en heel snel opschalen op basis van cijfermatig inzicht.  
De Bikeeper Telematic is een fietsparkeersysteem dat wérkt. 

De Gemeente Haarlem was op zoek naar een meetinstrument, dat werkelijk werkt in de praktijk. Stallingspatronen dienden afgeleid te worden om de aanpak te controleren de kosten-batenanalyse te evalueren. Bovendien wilde men een basis leggen voor het overall-fietsenbeleid. Na een zoektocht werd de enige remedie gevonden in de Bikeeper Telematic van het Hengelose bedrijf NSA-Urbanproducts BV. De Bikeeper-T is voorzien van een sensor, die o.a. registreert hoe lang, wanneer en waar vrije parkeerplaatsen zich bevinden. Tevens is het mogelijk een tijdslimiet aan een parkeerplaats toe te kennen. De resultaten voor de Haarlemse binnenstad zijn treffend: concrete inzichten in de patronen, mate van overstaan, effectmeting van acties, rekenmodellen voor correlaties en last but not least: een permanente bezetting van 70-80% van de rekken(een omkering van de verhouding met standaard rekken en derhalve meer effectieve stallingscapaciteit). Secundaire voordelen zijn het gegeven dat wielen en voorvorken van de gepatenteerde klemmen nooit beschadigd kunnen worden, de geschiktheid voor alle soorten velgen en het FietsParkeur-kwaliteitsoordeel van deze zeer robuuste fietsrekken.


De Gemeente Haarlem heeft dankzij de Bikeeper Telematic de eerste informatiebehoefte weten te vervullen en heeft met deze wetenschap een uitgangspunt voor verder beleid en uitvoering.

Nieuwsbrief dinsdag 3 mei 2011:

 

RFID-tag maakt het mogelijk fietsers te belonen

De Amerikaanse firma Dero biedt sinds kort een product aan om fietsers te tellen. Anders dan bij bestaande tellers werkt de Dero-teller met RFID-tag. Dat betekent dat individuele fietsers zijn te herkennen en dat opent mogelijkheden voor bijvoorbeeld beloningssystemen.

 
 

Het idee om RFID-tags te gebruiken om fietsers te registreren is niet nieuw. Onlangs nog bij de ideeënprijsvraag rond het RijnWaalpad werd deze aanpak al gesuggereerd. De Amerikaanse firma biedt hier nu een kant-en-klare oplossing voor aan die in de VS al wordt toepast bij enkele universiteiten, zo meldt de Nederlandse vertegenwoordiger.

 
De RFID-tag kan overal aan worden bevestigd. Behalve aan de fiets zelf bijvoorbeeld ook aan een (kinder)helm. De beheerder linkt de tag aan de persoon via een webbased interface. 
De ontvanger zitten in een kastje ter grootte van een schoenendoos, die samen met een zonnepaneel aan een mast wordt bevestigd. De bedoeling is dat één of meer ontvangers op strategische plaatsen worden neergezet. Zodra een fiets met RFID-tag voorbij komt, wordt de fietser geregistreerd.

De fietsers kan thuis of op kantoor inloggen op een website en zo zijn eigen prestaties bijhouden. De beheerder kan ook zien wat de fietsers presteren en er een beloningssysteem aan koppelen. 

In Nederland wordt de Amerikaanse firma vertegenwoordigd door NSA-urbanproducts BV uit Hengelo. Die ziet onder meer toepassingen in het verschiet voor bijvoorbeeld supermarkten, die zo hun klanten kunnen belonen voor winkelen met de fiets.

bron: www.fietsberaad.nl

Plaatsing Bikeeper Supermarkt Plus 

* Veldmaterstraat 157  te Haaksbergen  i.o.v. Plus Leussink Haaksbergen.

  
 

 

Jonkindlaan te Alkmaar i.o.v. de Woonwaard.

 

Begraafplaats Rusthof Amersfoort 

 

Gemeente Tiel

 

Stichting SmartHomes, Eindhoven

 

 

Plus Supermark Jan ter Steege, Denekamp

 

SCHIPHOL LUCHTHAVEN, "SCHIPHOL RIJDT ELEKTRISCH"

 

Duo Z particulier gebruik

 

 

Gossens Race & ATB, Borculo (Bikeeper Penta)   voor de link klik hier

 

CTC Hengelo

 

 

 Albert Heijn Neede, Bikeeper Duo "uitsluitend parkeren met kinderzitjes"

 

In Neede is een Bikeeper geplaatst welke uitsluitend bestemd is voor fietsen met kinderen in de kinderzitjes. Idee achter deze opstelling is dat door de Bikeeper de kinderen veilig en gecontroleerd uit de zitjes gehaald kunnen worden en ook in de zitjes gezet kunnen worden. Zeker in combinatie met de zware boodschappen in de fietstassen.

 

Gemeente Utrecht: NS-kantoor, Laan van Puntenburg 100


 
Gemeente Deventer: Stadskantoor Leeuwenbrug gelegen naast NS Statio

 

Rabobank Utrecht e.o.: Parkeerkelder Beneluxlaan

 

Gemeente Almelo: Hagenstraat centrum naast ANWB/VVV

  

 

Gemeente Vlissingen


 

Gemeente Grave: Lidl supermarkt, Pastoor van den Hurkplein

 
 

Gemeente Maasdonk 


 

Boxtel: Bike Expirience, het Klaverblad 13 de Kleine Aarde

     
 
                                             

Gemeente Beverwijk

 

Zwembad Ir. Otten Bad, Vijfkamplaan 12, Eindhoven (Mansveld Experience Technology Eindhoven)

 

Fietsenstalling De Blauwe Tram, Tempelierstraat 66, Haarlem,  Bikeeper Telematic

 

 
Gemeente Kortrijk (B)


 
Gemeente Mortsel (B)

 

Villeneuve d'Asq (F), Decathlon, Bikeeper-G Penta

 

NS Station Arnhem 

Direct contact met NSA
Afspraak maken Informatie aanvraag